• ВОДЕЧКА МЕЃУНАРОДНА КЛИНИКА

  ВОДЕЧКА МЕЃУНАРОДНА КЛИНИКА

  Со четири модерни европски клиники лоцирани во Скопје, Белград, Загреб и Истанбул, 101 Foot Clinic е еден од водечките центри за лечење на заболувања на ноктите и стапалата.

  ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ
 • ИСКУСЕН МЕДИЦИНСКИ ТИМ

  ИСКУСЕН МЕДИЦИНСКИ ТИМ

  Меѓународно едуциран специјалистички тим од подолози, дерматолози, пластични хирурзи и медицински терапевти ви стојат на располагање во ефикасно решавање на вашиот проблем.

  ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ
 • СОВРЕМЕНА ДЕРМОСКОПСКА ДИЈАГНОСТИКА

  СОВРЕМЕНА ДЕРМОСКОПСКА ДИЈАГНОСТИКА

  Дигитална дерматоскопија со современ подолошки софтвер овозможува поставување на правилна и точна дијагноза која е клучна во третирањето на заболените нокти и стапала.

  ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ
 • ДОКАЖАНО ЕФИКАСНИ ТРЕТМАНИ

  ДОКАЖАНО ЕФИКАСНИ ТРЕТМАНИ

  Третманите кои се користат во нашите клиники се одобрени од страна на Американското биро за контрола на лекови – FDA како најсовремени, сигурни и единствени ефикасни третмани против заболувања на ноктите и стапалата.

  ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ
 • 100% ПРИРОДНИ ПРОИЗВОДИ

  100% ПРИРОДНИ ПРОИЗВОДИ

  Сите производи кои нашиот медицински тим ги вклучува во вашата домашна терапија се со научно докажана ефикасност, и се 100% природни и безбедни, без ниту еден негативен ефект по вашето здравје.

  ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ
 • УСПЕШНИ РЕЗУЛТАТИ

  УСПЕШНИ РЕЗУЛТАТИ

  Илјадници успешни приказни на наши задоволни пациенти ја сочинуваат најголемата колекција од пред потоа фотографии, кои сведочат за стручноста на нашите доктори и успешноста на нашите третамни и производи во лекување на заболувањата на ноктите и стапалата.

  ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ

ТРЕТМАН НА ГАБИЧНА ИНФЕКЦИЈА

hair

Pythium oligandrum е микробиолошки предатор за габични и бактериски патогени организми, кој сака да живее во влажна средина. Со цел да добие храна, Pythium oligandrum организмот испушта влакна (хифи - пипци) кои ги обвиткуваат габичните патогени и се "хранат" со нив, со што буквално ги цицаат сите хранливи материи од патогените габи и микроорганизми. Откако ќе ги отстрани сите штетни габи и микроорганизми Pythium oligandrum исчезнува од човечкото тело целосно.


ПРОДОЛЖИ СО ЧИТАЊЕ

ЛАСЕРСКИ ТРЕТМАН НА БРАДАВИЦИ

hair

Предност на медицинскиот педикир во 101 Foot Clinic е тоа што третманот се изведува во строго контролирани хигиенски услови и заштита од инфекција. Со примена на стерилни инструменти и современа подолошка опрема, не само што ви овозможуваме решавање на вашиот проблем со стапалата, туку истовремено ви гарантираме и максимална заштита од настанување на каква било инфекција. Нашата клиника ви нуди уникатен луксузен третман на вашите стапала кој го извведува високо обучен тим на доктори подолози – специјалисти за стапала.

ПРОДОЛЖИ СО ЧИТАЊЕ

ТРЕТМАН НА ВРАСНАТИ НОКТИ

hair

Аркада системот овозможува решавање на деформитетот кај враснатите нокти, користејќи специјални куки за исправување на ноктната плоча. После исправувањето на ноктот, се нанесува специјална медицински маса која го држи ноктот исправен не дозволувајќи да се врати во првобитната положба. Медицинската маса и серумот кој се употребува во третманот содржат активни супстанци кои имаат антибактериски и антифунгален ефект, превенирајќи појава на инфекции и обезбедувајќи израснување на здрав нокт. 

ПРОДОЛЖИ СО ЧИТАЊЕ

101 FOOT CLINIC УСПЕШНИ ПРИКАЗНИВИДЕТЕ ПОВЕЌЕ УСПЕШНИ РЕЗУЛТАТИ

Сите пред/потоа фотографии се од наши пациенти, одобрени со нивна писмена согласност и подлежат на Законот за авторски права. Секое нивно користење без претходно наше писмено одобрение се смета за повреда на Законот за авторски права и подлежи на законски санкции.

storie

Терапија: Аркада Метода

Години: 35

Дијагноза: Пинчер нокти

storie

Терапија: Питиум Олигандрум Терапија

Години: 21

Дијагноза: Габична инфекција на нокти

storie

Терапија: Аркада Метода

Години: 25

Дијагноза: Враснат нокт

МЕДИЦИНСКИ ПРОТОКОЛ

ПОДОЛОШКА АНАЛИЗА НА СТАПАЛА
ТРИХОЛОШКА АНАЛИЗА НА КОСА

нашите специјалисти земаат анамнеза и вршат дерматоскопски преглед на вашите стапала

ПОСТАВУВАЊЕ НА ДИЈАГНОЗА
ПОСТАВУВАЊЕ НА ДИЈАГНОЗА

после дерматоскопскиот преглед нашите искусни специјалисти поставуваат точна дијагноза на вашиот проблем и причините кои довеле до истиот

ИНДИВИДУАЛЕН ПЛАН НА ТЕРАПИЈА
ИНДИВИДУАЛЕН ПЛАН НА ТЕРАПИЈА

нашите специјалисти ќе ви препорачаат адекватна терапија која вклучува локална домашна терапија и професионални клинички третмани

МЕСЕЧНА КОНТРОЛА НА НАПРЕДОКОТ
МЕСЕЧНА КОНТРОЛА НА НАПРЕДОКОТ

нашите специјалисти го следат вашиот прогрес во лекувањето секој месец за да обезбедат најдобри можни резултати

УСПЕШНИ КРАЈНИ РЕЗУЛТАТИ
УСПЕШНИ КРАЈНИ РЕЗУЛТАТИ

на крајот од активниот третман нашите специјалисти ви ѓи презентираат постигнатите резултати преку споредување на вашите фотографии од моментот на започнување на терпијата до вашата последна контрола

101 Foot Clinic БлогВИДЕО ГАЛЕРИЈА

д-р Милош Станојевиќ, подолог - Габична инфкеција на нокти -

д-р Милош Станојевиќ, подолог - Третман на жуљеви и курје око -

д-р Милош Станојевиќ, подолог - Лечење на враснати нокти –

д-р Милош Станојевиќ, подолог - Медицински педикир -