ПОМАЛКУ ПОТЕЊЕ, ПОМАЛКУ ПРОБЛЕМИ СО НОКТИТЕ

ПОМАЛКУ ПОТЕЊЕ, ПОМАЛКУ ПРОБЛЕМИ СО НОКТИТЕ Прекумерно потење на нозете се нарекува хиперхидроза. Тоа е почеста појава кај мажите отколку кај жените, и кај младите отколку постарите особи. Прекумерно потење на нозете се чини дека е наследен проблем. Никој не знае точно зошто тоа се случува, но луѓето кои се ...
повеќе

ДАЛИ ВЕШТАЧКИТЕ НОКТИ ГИ ЗАЦВРСТУВААТ СЛАБИТЕ НОКТИ?

ДАЛИ ВЕШТАЧКИТЕ НОКТИ ГИ ЗАЦВРСТУВААТ СЛАБИТЕ НОКТИ? МИТ : Ако имам проблем со меки и кршливи нокти, ставање вештачки нокти или гел ќе ми го реши проблемот ВИСТИНА : Многу луѓе веруваат дека ако имаат проблем со ноктите, со примена на вештачки нокти ќе добијат добар изглед на ноктите и ...
повеќе

МЕТОДИ ВО ТРЕТМАН НА ВРАСНАТИ НОКТИ

МЕТОДИ ВО ТРЕТМАН НА ВРАСНАТИ НОКТИ Постојат различни методи кои можат да се применат во решавање на проблемот со враснати нокти зависно од комплексноста на случајот. Едноставна тампонада на ноктот со благо подигнувње на ивиците на ноктот и аплицирање на мали тампони натопени со антисептик може да помогне кај едноставните ...
повеќе

САМО ЗДРАВИТЕ НОКТИ МОЖАТ ДА БИДАТ ЗАВОДЛИВИ

САМО ЗДРАВИТЕ НОКТИ МОЖАТ ДА БИДАТ ЗАВОДЛИВИ Сите сакаме здрави и убаво негувани нокти. Меѓутоа најчесто поради секојдневните обврски и брзото темпо на живот, грижата за ноктите започнува дури откако ќе воочиме некој проблем. Ви посочуваме неколку здрави навики кои ги имаат жените со здрави и убаво негувани нокти. Пред ...
повеќе

ПРВИТЕ ЗНАЦИ НА АНЕМИЈА СЕ МАНИФЕСТИРААТ НА НОКТИТЕ

ПРВИТЕ ЗНАЦИ НА АНЕМИЈА СЕ МАНИФЕСТИРААТ НА НОКТИТЕ Еден од најчестите облици на анемија во организмот е железо дефицитарната анемија која се јавува како резултат на нарушена исхрана односно намален внес на железото или негова намалена ресорбција во организмот. Недостигот на железо во организмот доведува до намалена продукција на црвени ...
повеќе

ПОДГОТОВКА НА НОКТОТ И ПИТИУМ ОЛИГАНДРУМ СЕ ФОРМУЛА ЗА УСПЕХ ВО ТРЕТМАНОТ

ПОДГОТОВКА НА НОКТОТ И ПИТИУМ ОЛИГАНДРУМ СЕ ФОРМУЛА ЗА УСПЕХ ВО ТРЕТМАНОТ Габичната инфекција на ноктите им ја менува структурата,бојата и формата на ноктите, Доколку инфекцијата трае со години и не се лекува, настанува изразено задебелување на ноктите со формирање на многу слоеви. Поради притисокот од чевлите, ноктите добиваат форма ...
повеќе

АДЕКВАТНИ ЧЕВЛИ И ПРАВИЛНА НЕГА СЕ НЕОПХОДНИ ЗА ЗДРАВИ НОКТИ И СТАПАЛА

АДЕКВАТНИ ЧЕВЛИ И ПРАВИЛНА НЕГА СЕ НЕОПХОДНИ ЗА ЗДРАВИ НОКТИ И СТАПАЛА Многу често проблемите со стапалата и ноктите се поврзани со обувките кои ги носиме. Правилниот избор на чевли е всушност инвестиција во здравјето на Вашите стапала. При купувањето на нови чевли секогаш внимавајте на точната големина.  Oдносно ако ...
повеќе

ИСПРАВЕНИОТ НОКТ СО АРКАДА СИСТЕМ ПОВЕЌЕ НЕ ПРЕДИЗВИКУВА БОЛКА

ИСПРАВЕНИОТ НОКТ СО АРКАДА СИСТЕМ ПОВЕЌЕ НЕ ПРЕДИЗВИКУВА БОЛКА Иако формата на ноктот е генетски одредена, многу надворешни фактори можат да допринесат за зголемување на закривеноста на ноктот. Тесни чевли, неправилно сечење, прекумерно потење, зголемена телесна тежина, габична инфекција итн. се честа причина за промена во обликот на ноктот. Како ...
повеќе

ЕНЕРГЕТСКА БОМБА ЗА ВАШИТЕ НОКТИ

ЕНЕРГЕТСКА БОМБА ЗА ВАШИТЕ НОКТИ Здравите нокти се показател на општото здравје на целиот организам. Дури и малите промени во бојата или структурата на ноктите често знаат да предупредат за дефицит на одредени хранливи материи во исхраната било да се работи за витамини, минерали или протеини . Овие промени најчесто ...
повеќе

ДИЈАГНОСТИКА И ТРЕТМАН НА ГАБИЧНИТЕ НОКТИ

НОВ ПРИСТАП ВО ДИЈАГНОСТИКА И ТРЕТМАН НА ГАБИЧНИТЕ НОКТИ Габичните инфекции на ноктите (онихомикозите) се многу чест проблем и опфаќаат околу 50% од сите проблеми со ноктите. Кај ноктите кои се заболени од габична инфекција се забележуваат промени во: текстурата, квалитетот и бојата. Ноктите се задебелуваат, стануваат крути и се ...
повеќе
Loading...