ПОСЛЕ П.О ТРЕТМАНОТ, ЗДРАВИ И НОРМАЛНИ НОКТИ ПО СТРУКТУРА И ИЗГЛЕД

ПОСЛЕ П.О ТРЕТМАНОТ, ЗДРАВИ И НОРМАЛНИ НОКТИ ПО СТРУКТУРА И ИЗГЛЕД

Габичната инфекција е предизвикана од три вида на микроорганизми кои ги напаѓаат кожата, ноктите и косата, најчесто дерматофити, па потоа кандида и недерматофити. Овие габички се хранат од кожата, ноктите и косата. Најчесто има оштетување на ноктот или кожата за да габичките продрат во ткивото и почнат да се размонжуваат.

Ноктот станува задебелен и обоен; може да пожолти, да стане кафеав, портокалов или бела. Ноктите исто така стануваат кршливи се дробат, трошат. Во некои случаи остатоци се собираат под ноктот и имаат непријатен мирис.
Иако некои на габичната инфекција гледаат само како на козметички проблем во основа е многу посериозен и мора да се третира инаку ќе се прошири и трајно ќе го оштети ноктот.

За само 5 месеци третман со П.О ноктот кај нашиот пациент е здрав, со нормална боја и структира и секако без непријтен мирис. Питиум Олигандрум ги убива патогените габички и обезбедува раст на здрав и нормален нокт без никакви несакани ефекти по пациентот.