• 23 априла, 2017

  МЕДИЦИНСКИ ПЕДИКИР

  Здрав и убав изглед на вашите нокти и стапала е сон на секоја современа жена и маж. Затоа и салоните за убавина се преполни со третмани за разубавување…

  • 23 априла, 2017

  МЕДИЦИНСКИ ТРЕТМАН НА ЖУЉЕВИ И КУРЈЕ ОКО

  Курје око, исто така наречено и клавус, е болна хиперкератотична папула на кожата која се развива како реакција на зголемен притисок на коскените…

  • 23 априла, 2017

  ТРЕТМАН НА ИСПУКАНИ ПЕТИ

  Пукнатини, расцепи можат да се јават на било кој дел од стапалата но најчесто се јавуваат на петите и меѓу прстите. Овие мали пукнатини можат да…

  • 23 априла, 2017

  ТРЕТМАН НА ВРАСНАТИ НОКТИ

  Аркада е специјално дизајниран систем наменет за нехируршки и безбеден третман на враснати нокти.  Аркада третманот моментално ја олеснува…

  • 23 априла, 2017

  ХЕМИСКА АБРАЗИЈА

  

Користењето на уреа паста за абразија или авулзија на дистрофични нокти се применува во третманот на онихомикоза, онихогрифоза, псоријаза…

  • 23 априла, 2017

  МЕХАНИЧКА АБРАЗИЈА

  Механичката абразија е традиционален подијатриски пристап во третманот на онихомикозата кој бара време, специјални инструменти и искуство….

  • 23 априла, 2017

  ЛАСЕРСКО ОТСТРАНУВАЊЕ НА БРАДАВИЦИ

  Брадавиците уште познати и како верука се мали израстоци на кожата кои се јавуваат скоро кај секој човек во одреден дел од неговиот живот. Можат…

  • 23 априла, 2017

  БИО ТРЕТМАН НА ГАБИЧНА ИНФЕКЦИЈА

  Габичните инфекции на ноктите (онихомикозите) се многу чест проблем и опфаќаат околу 50% од сите проблеми со ноктите. Кај ноктите кои се заболени…