TRETMAN URASLIH NOKTIJU 101 Foot Clinic
TRETMAN URASLIH NOKTIJU 101 Foot Clinic

Преглед на Третманот

Пукнатини, расцепи можат да се јават на било кој дел од стапалата но најчесто се јавуваат на петите и меѓу прстите. Овие мали пукнатини можат да бидат толку болни што го отежнуваат движењето. Пукнатини се јавуваат кај силно сува кожа но почесто на места каде постојат хиперкератози, задебелувања на кожата. Нормалното движење и притисок при движење се доволни за да ја распукаат задебелената, нееластична кожа. Хиперкератозите се јавуваат на деловите од стапалото кои се под константно триење од вашите обувки.

Задебелувања исто така се јавуваат и при движење по груби површини со боси стапала. А штом имате задебелување на петите потенцијално сте изложени на опасност од пукање на истите. Дури и нормалното движење и притисокот при движење се доволни за да ја распукаат задебелената, нееластична кожа. Подолга неприродна положба на телото, носење отворени чевли, дури и прекумерна тежина може исто така да предизвика пукање на задебелените пети. Медицински состојби како дијабетес, тироиден дисбаланс, екземи и псоријаза исто го зголемуваат ризикот од распукани пети.

Доколку се јави медицински проблем врзан со стапалата и нормалната функција, неопходно е да се јавите на подолог. Традиционалниот козметички педикир се фокусира на што поубав изглед и на нега на нормалните стапала, понекогаш занемарувајќи ги посериозните проблеми кои постојат во основа. Нашите доктори специјалисти се обучени да ги прегледаат ноктите и стапалата темелно со цел да го идентификуваат вистинскиот причинител на вашиот проблем а потоа да го излечат користејќи напредни дијагностички техники и специјализирани апарати и инструменти.

Медицинскиот педикир е луксузен третман на стапала, изведен од страна на подолог, во строги хигиенски услови. Третманот вклучува професионален механички дебридмент на хиперкератозите на стапалата, отстранување на жулеви, обликување на потенцијално враснатите нокти со примена на посебни производи и инструменти. Фокусот на медицинскиот педикир е решавање на вашиот медицински проблем со стапалата во суви строго контролирани услови и со примена на стерилни инструменти и апарати.

Протокол на Лечење

Подолошка Анализа

Испитувањето на стапалата (ноктите и кожата) од страна на нашите специјалисти со најсовремена опрема, овозможува точна дијагностика и индикација за соодветна терапија.

Индивидуален План за Терапија

Нашите подолози создаваат план за индивидуална терапија која се состои од различни модалитети на лекување, од најновите подготовки на светскиот пазар, современи интервенции, па се до природни лекови, засновани врз долгогодишното искуство на нашите лекари.

Успешни Резултати

Преку бесплатни контроли, нашите подолози го следат индивидуалниот напредок и користат фотографии за да го споредат напредокот од почетокот до завршувањето на активниот третман.

Повикајте не

Или контактирајте не преку email со контакт формата која следи

101 Foot Clinic

Стапалата секогаш треба да се третираат убаво. Тие се движечка моќ на нашите тела, а ние им даваме толку малку почит.

101 Foot Clinic
  • ЗАКАЖЕТЕ ПРЕГЛЕД

    На располагање Ви се врвни подолози, дерматолози и пластични хирурзи.

  • ПОВИКАЈТЕ НЕ