ММА Оштетени Нокти

Преглед на Проблемот

ШТО Е ММА ОШТЕТЕНИ НОКТИ?

ММА Оштетени нокти се многу чест случај кај жените и се резултат на оштетувања на ноктите после ставање на акрил.

Акрилните нокти се потешки отколку природните нокти и поотпорни се на абење и оштетување. Милиони жени одат во салони за нокти за третмани, под претпоставка дека со таквите третмани нема да се направи нешто што ќе ги загрози нивните природни нокти. Но, некои козметички салони ставаат акрилни нокти со ефтино лепило, наречено метил метакрилат мономер, исто наречен и ММА мономер. За жал, ММА мономерот може да предизвика трајно оштетување на ноктната подлога.

КАКО ДА СЕ ОТКРИЕ ММА?

Дури и во земји каде ММА мономерот е нелегален за користење на акрилни нокти, многу козметички салони се уште го користат, бидејќи е значително поевтин од алтернативите. Клиентите треба да ги погледнат знаците на предупредување. ММА има необично силен мирис, за разлика од другите акрилни течности. Отстранувањето на ноктите е многу тешко и често е потребно и повеке од еден час. Најчесто предупредувачки знак е цената на третманот; козметички салон кој нуди исти акрилни нокти за многу пониска цена од конкуренцијата, можно е да ги намалува своите трошоци користејки ММА мономер.

Протокол на третман

Подолошка Анализа

Анализа на ноктите и стапалата со помош на подоскоп и примена на најнов подолошки софтвер, овозможува избор на адекватен третман.

Индивидуален План за Третман

Нашите подолози креираат индивидуален план на третман кој се состои од различни модалитети на третирање и примена на природни биолошки препарати, засновани врз долгогодишното искуство на нашите подолози.

Успешни Резултати

Преку редовни контроли, нашите подолози го следат индивидуалниот напредок во третманот и користат фотографии за да го споредат напредокот од почетокот до завршувањето на активниот третман./info_box]

Повикајте не

Или контактирајте не преку email со контакт формата која следи

101 Foot Clinic

Стапалата секогаш треба да се третираат убаво. Тие се движечка моќ на нашите тела, а ние им даваме толку малку почит.

101 Foot Clinic