Во современото секојдневие, постојано слушате и гледате реклами за илјадници производи, препарати, креми, масти за решавање на проблемите со ноктите и стапалата. И на крај, не само што нема воопшто да ви помогнат во решавање на вашиот проблем, туку и состојбата на вашите нокти и стапала би можела да биде полоша од претходно. Како тогаш да знаете да препознаете кој е вистински ефикасен препарат кој би можел да ви помогне во решавање на проблемот со ноктите и стапалата?

101 FOOT работи единствено со производи за кои постои научна докажаност за нивната ефикасност. Што значи тоа научна докажана ефикасност? Тоа би значело дека независна референтна институција или универзитетски центри врз основа на клинички експерименти на поголеми контролни групи применуваат производ или метода во подолг временски период, најчесто од 6 месеци до 1 година. Секојдневно ги следат резултатите од нивната клиничка студија, ги регистрираат, фотографираат со специјални онихоскопски и дермоскопски инструменти, за да на крајот од студијата дојдат до заклучок дали тој производ воопшто имал било каков ефект, и доколку имало позитивен ефект, тогаш во кој апсолутен износ изразен во проценти изнесувал таквиот ефект. Овие резултати заедно со методологијата на истражување ги објавуваат во рецензирани високоценети меѓународни журнали со импакт фактор, како потврда за успехот или неуспехот во примената, ефикасноста и резултатите од користењето на конкретниот препарат, производ или технологија.

101 Foot Clinic - CLEVER FUNGUS PYTHIE BIODEUR NAIL-min

CLEVER FUNGUS PYTHIE BIODEUR NAIL

Pityum Oligandrum е револуционерен и ефикасен третман за габични инфекции на ноктите. Предноста на Питиум Олигандрум во однос на обичните хемиски препарати е тоа што е природен, биолошки производ и дека патогените габи не развиваат отпорност на него.

Питиум Олигандрум е интелигентна габа која има исклучителен механизам на дејствување и уништување на патогени габи, а кога ќе ја исполни својата мисија, таа едноставно исчезнува. Покрај тоа што е природен производ, тој е безбеден за деца, бремени жени и други ранливи категории.

101 Foot Clinic - PODOFLEX KREMA SA JONIMA SREBRA-min

PODOFLEX КРЕМА СО СРЕБРЕНИ ЈОНИ

Оваа крема е наменета за луѓе кои се постојано во движење, без разлика дали се на работа цел ден, или спортуваат. Сребрените јони имаат силно антимикробно дејство, така што може да се користи и во третман на габична инфекција на стапала. Исто така, сребрените јони го намалуваат потењето на стапалата и нивниот непријатен мирис.

101 Foot Clinic - ONYGEN KREMA-min

ONYGEN КРЕМА

Крема која е богата со масти од природно потекло и служи за регенерација на одвоената ноктна плочка. Нејзината активна формула го подобрува растот на новиот нокт и го ревитализира оштетеното ткиво. Витамините кои се растворени во кристалната емулзија го забрзуваат целиот процес на заздравување и раст на новиот нокт.

101 Foot Clinic - PODOFLEX ANTIFUNGALNA TINKTURA ZA NOKTE

PODOFLEX АНТИФУНГАЛНА ТИНКТУРА ЗА НОКТИ

Тинктурата, која содржи сребрена и бакарна вода, како и екстракти од многу растенија кои имаат антифунгално дејство, се користи за превенција и третман на габични инфекции на ноктите. Таа е погодна за употреба на ноктните плочи и на рацете и на нозете. Оваа формула има и антибактериско дејство.

101 Foot Clinic - PODOFLEX MYKOBOOSTER-min

PODOFLEX MYKOBOOSTER

Овој препарат е базиран на екстракти на неколку ароматични билки кои имаат изразито антигабично дејство. Ја стабилизира ноктната плоча, го решава проблемот со габичната инфекција и спречува настанување на други инфекции. Се препорачува во комбинација со Ониген кремата.

101 Foot Clinic - PODOFLEX SERUM ZA INTENZIVNO JAČANJE NOKTIJU-min

СЕРУМ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА СТРУКТУРА НА НОКТИ

Исклучително богатата формула на овој серум ја зајакнува ослабената ноктна плочка. Се препорачува за употреба после маникир и педикир, кај кршливи нокти, онихолиза, онихомикоза и за сите други состојби и болести што ја прават ноктната плочка кршлива и слаба.

101 Foot Clinic - STERILSHOE-min

STERILSHOE

SterilShoe е средство за дезинфекција што ги уништува микроорганизмите кои се наоѓаат во обувките, користејќи гермицидна УВЦ ламба. УВЦ-светлината се користеше како гермицид во болниците и водоводните системи пред стотици години.

Патентираното ултравиолетово средство за дезинфекција SterilShoe е уникатно, клинички докажано средство, кое ја дезинфицира внатрешноста на чевлите на најбезбеден и најефикасен начин користејќи гермицидно ултравиолетово (UVC) светло.

ANTIFUNGALNI SPREJ ZA STOPALA

АНТИФУНГАЛЕН СПРЕЈ ЗА СТАПАЛА

Антифунгалниот спреј со својот целосно природен состав има антимикробен ефект и со секојдневна употреба лечи и долгорочни атлетски проблеми со стапалата. Сребрените јони од спрејот спречуваат непријатни мириси на стапалата и значително го намалуваат проблемот со зголемено потење на стапалата.

REGENERATIVNA KREMA ZA STOPALA

РЕГЕНЕРАТИВНА КРЕМА ЗА СТАПАЛА

Оваа регенерирачка крема се користи за обновување на кожата на нозете. Активните состојки на кремата го забрзуваат заздравувањето на раните, по што не остануваат лузни на кожата. Индицирана е за секојдневна употреба за регенерација на кожата, како и за широк спектар на дерматолошки заболувања.