Подолог е доктор за стапала кој има професионално решение за сите проблеми со стапалата и ноктите.
Габички на стапалата, жуљеви, болни плускавци, брадавици, враснати нокти … Истражувањата покажуваат дека 75% од луѓето имаат една од овие упорни и воопшто не пријатни здравствени состојби во текот на нивниот живот.

Специјалистот за подологија се занимава со превенција, дијагноза и лекување на проблеми со стапалата и ноктите.

Што прави подолог?

Подолог е доктор специјалист кој се занимава со проблеми на стапалата и ноктите. Подолог може да ви помогне ако имате габична инфекција на ноктите и стапалата, плускавци, враснати нокти, атлетско стапало, брадавици на нозете, дијабетско стапало и сите други хронични заболувања на стапалата и ноктите.

Врз основа на подлошката анализа, детален преглед на кожата и ноктите, специјалистот за подологија го одредува видот на проблемот. Поставува дијагноза и индивидуален план за лекување. Целото знаење и вештини ги става во служба на решавање на проблемите со стапалата. Користејќи современи методи, интервенции и препарати. Напредокот во лекувањето се следи преку редовни прегледи.

Кој има потреба од подолог?

Стапалата се нашата поддршка и важен дел од телото. Но, ние обично им обрнуваме внимание само кога се појавуваат одредени проблеми. Стапалата содржат 25% од вкупниот број коски, 33 зглобови, повеќе од 100 лигаменти и мускули. И само здравите и негувани стапала се убави и функционални.

Стапалата се огледало на здравјето. И се што се случува на стапалата може да укаже на поголеми здравствени проблеми.
Треба да знаете дека педикирите  во салоните за убавина се грижат исклучиво за естетиката на стапалата и ноктите. Нашето искуство покажува дека луѓето бараат стручна помош обично кога проблемот со стапалата станува поголем. Или се уморни од самостојни обиди за лекување кои не носат резултати.

Ако забележите промени во ноктите или стапалата кои не поминуваат или се интензивираат, не обидувајте се сами да ги решите, побарајте стручна помош од подолог. Непроверените и непрофесионални совети од Интернет може само да ја влошат состојбата и да го искомплицираат лекувањето.

Како да изберете сигурен подолошки центар?

При изборот на специјалист за стапала, најважната мерка за експертиза и успех треба да бидат резултатите.

Медицинскиот тим на 101 Foot Clinic, го пратат илјадници успешни приказни за пациенти на кои им го вративме здравјето, функционалноста и прекрасниот изглед на нозете и зборуваат во корист на нашата експертиза. Современиот софтвер за подијатрија придонесува за брза и ефикасна дијагноза, и во процесот на лекување користиме само докажани и најсовремени методи и третмани за третман на проблеми со нозете.

Сите препарати наменети за третман на проблеми со стапалата и ноктите се тестирани, 100% природни и безбедни.

Вашите стапала го заслужуваат само најдоброто, а нашите експерти во 101 Foot Clinic  ќе ви помогнат да станат и  останат здрави и негувани.