Согласно на современите достигнувања во науката се менува и технологијата и трендовите кон успешни и сеопфатни третмани за различните форми на проблеми на ноктите и стапалата. Исто така, денес ефикасноста на одреден третман, се проценува по строги критериуми во специјализирани установи. Во 101 FOOT секој третман кој се применува е одобрен и клинички докажан во неговата ефикасност. Сигурно не сте првите кои имаат потешкотии да направат правилен избор и да донесат одлука кој третман е најдобриот за вас. Затоа, 101 FOOT CLINIC направи обид да Ви стави на располагање третмани кои се пред се одобрени од страна на респектирани и престижни регулаторни институции, третмани кои се научно и клинички потврдени и ефикасни.